SHARE
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΗ

PEOPLE


6,500

EMPLOYEES

DESTINATIONS


15

BEAUTIFUL DESTINATIONS AROUND GREECE

HOTELS


40

LUXURY HOTELS & RESORTS

EXPERIENCE


48

YEARS OF EXCELLENCE

About-Grecotel

GRECOTEL

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H Grecotel αποτελεί το μεγαλύτερο όμιλο φιλοξενίας στην Ελλάδα με μια συλλογή Luxury Hotels & Resorts, μοναδική στον κόσμο. Με 40 ξενοδοχεία σε εμβληματικές τοποθεσίες, στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας και 45 χρόνια αδιάλειπτης δυναμικής παρουσίας, το brand Grecotel έχει κατακτήσει την ηγετική θέση στον ελληνικό τουρισμό. Οι περισσότεροι από 6.500 εργαζόμενοι που απασχολούνται στις επιχειρήσεις του Ομίλου, τον καθιστούν τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργοδότη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα, τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Ο Ιδρυτής του Ομίλου, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, είχε ένα ξεκάθαρο όραμα από τη δεκαετία του 1970 στο Ρέθυμνο όπου ξεκίνησε με τον αδελφό του Τάκη την πορεία τους στον τουρισμό, κάνοντας τη δυναμική είσοδό τους στον χώρο της φιλοξενίας με το πρώτο τους ξενοδοχείο το 1975.

Με εντυπωσιακή διορατικότητα και στρατηγικές κινήσεις υπό την καθοδήγησή του, το 1985, συμπράττουν με τον γερμανικό τουριστικό κολοσσό TUI AG κι επένδυσαν από κοινού με την TUI στην Grecotel ΑΕ, μια πρωτοπόρα εταιρεία hotel management που αναλαμβάνει τη διαχείριση ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων στα ελληνικά νησιά. Συνδυάζοντας τον δυναμισμό και την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης με το οξύ επιχειρηματικό του πνεύμα και το δικό του αναπτυξιακό όραμα, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης επεκτείνει τη μακροχρόνια συνεργασία με την TUI με μεγάλες εμπορικές συμφωνίες.

 Μέσα στα χρόνια που ακολουθούν, η Grecotel θα αναπτύξει ένα πρωτότυπο ξενοδοχειακό προϊόν που συνδυάζει τα υψηλά επαγγελματικά ξενοδοχειακά πρότυπα με τις προσωποποιημένες υπηρεσίες και τις αξίες της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας. Εισάγοντας ένα νέο ελληνικό μοντέλο οικογενειακών διακοπών σε πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία φέρνει νέα δεδομένα στην ξενοδοχειακή σκηνή της Eλλάδας.

Ο Όμιλος Εταιριών Νίκου Δασκαλαντωνάκη - Grecotel παραμένει ενιαίος και αρραγής υπό την ίδια σταθερή διοίκηση η οποία εξασφάλισε την επιτυχημένη του πορεία και την εδραίωση του στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας. Αναγνωρίζεται σήμερα όχι μόνο ως μία από τις πιο δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και ως ηγέτης της ξενοδοχειακής αγοράς και ως ο μεγαλύτερος ελληνικός τουριστικός Όμιλος. 

Στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει 40 πολυτελή ξενοδοχεία-τοπόσημα (συνολικής δυναμικότητας 17.000 κλινών) σε εμβληματικές, διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές τοποθεσίες: την Αθήνα, το Σούνιο, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι της Κρήτης, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω, τη Μύκονο, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Λάρισα, την Καλαμάτα και την Αλεξανδρούπολη. Στα ξενοδοχεία και τα γραφεία του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργάζονται σήμερα 6.500 άτομα καθιστώντας την Grecotel τον πιο σημαντικό εργοδότη του ελληνικού τουρισμού.

Περισσότερα από 2.000 διεθνή βραβεία και διακρίσεις έχουν λάβει μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος και Ιδρυτής Νίκος Δασκαλαντωνάκης, η Grecotel και τα ξενοδοχεία του Ομίλου. Πεδία αναγνώρισης, η επιχειρηματική ανάπτυξη, η ποιότητα των υπηρεσιών, η ικανοποίηση των πελατών, η συμβολή στη διεθνή προβολή της χώρας, οι κοινωνικές δράσεις και η προστασία του περιβάλλοντος. Ξεχώριζει το 2023 το βραβείο «TUI Lifetime Achievement» που απονέμεται από την TUI, τον κορυφαίο Tour Operator στην Ευρώπη, σε άτομα με ανεκτίμητη συνεισφορά στον κλάδο του τουρισμού. Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης διακρίθηκε για «την αταλάντευτη αφοσίωσή του στην αριστεία, την επιμονή και το καινοτόμο όραμά του στον τουριστικό κλάδο».

Η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στον Όμιλο Εταιρειών Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel. Υπό την κατεύθυνσή της, ο Όμιλος συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και ξεχωρίζει για την εδραίωση συνεργειών με τους σημαντικότερους operators και την επιτυχημένη επέκταση σε υφιστάμενες και νέες αγορές. Εμπλουτίζει διαρκώς το portfolio των ξενοδοχείων και τις υποδομές τους, εξελίσσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και πρωτοπορεί στην ανάπτυξη μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα επενδύσεων, καθοδηγώντας  δυναμικά τον κορυφαίο ξενοδοχειακό Όμιλο στην Ελλάδα. 
You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.